A precíziós orvoslás keretében egyéni konzultációk során feltárjuk a kliens aktuális érzelmi, mentális, és fizikai problémáit . A jelenlegi élethelyzetek megoldásához, a meglévő egészségügyi problémák visszafordításához mindig az egyénnek leginkább megfelelő, leghatékonyabb, testre szabott megoldásokat dolgozzuk ki.


Translate

2014. febr. 2.

Öntapadós kúpmoxa

Dr. Mészáros Gabriella orvos-természetgyógyász
"Az élet egyetlen állandója a változás"

Láb típusú kúpmoxa



TKO szerint: mellkasi nyomásra, hasfájásra, telt - felfúvódott érzésre, ágyéktáji fájdalomra, ...stb.



ÁR: 90.- Ft /db


Négy végtag típusú kúpmoxa



TKO szerint: szívfájdalomra, mentális zavarra, rendszertelen menstruációra, ...stb.



ÁR: 90.- Ft



Köldök típusú kúpmoxa


TKO szerint: hastájéki fájdalomra, felfúvódásra, menstruációs zavarokra, ...stb.



ÁR: 90.- Ft


Test típusú kúpmoxa


TKO szerint: krónikus gyomorhurutra, hasfájásra, bágyadtságra, ...stb.



ÁR: 90.- Ft + áfa


Arc típusú kúpmoxa



TKO szerint: máj- és pigmentfoltra, tág pórusokra, szem körüli ráncokra, ...stb.



ÁR: 90.- Ft


Részletes ismertető


A TKO (tradicionális kínai orvoslás) moxa terápiája már évezredekkel ezelőtt is létezett, és igen népszerű volt a császári palotában, ahol betegségek gyógyítására alkalmazták. Az “52 elfogadott recept” közül, melyet a Nyugati Han Dinasztia síremlékéből ástak elő, 36 moxa terápiás recept volt. Ez az egyik legkorábbi írott bizonyíték a moxa kezelésről. 

A moxa terápiát részletesen leírták a TKO néhány ősi feljegyzésében, a Sárga Császár Belgyógyászati Könyvében is. 

Hogyan magyarázza a füstölőkúpok hatását a TKO? 

Az öntapadós füstölőkúp kezelés a moxázás egy speciális változata. A kezelés során a moxában lévő gyógynövények hatóanyagai és az égés során keletkező hő és vákuum együttesen fejtik ki hatásukat. 

A meridiánokon és akupunktúrás pontokon át támogatják a szervezetben lejátszódó folyamatokat, a gyógynövények hatóanyagai képessé tehetik a szervezet feladatainak összehangolására, amelyek így megfelelően tudják energiával ellátni a sejtek anyagcseréjét, és helyre állítani a meggyengült immunrendszert. 

Milyen előnnyel jár a kúpmoxa használata az Ön számára? 

A moxákat energiahiányos állapotok idején, a köpölyt pedig energiatöbblet esetén javasolja a TKO. 

A kúpmoxát zseniálisan alkották meg. Ez a kicsiny öntapadós moxa rúd egyszerre képes a hiány okozta energiát feltölteni és a többletet eltávolítani. A melegítés hatására felszívódó aromák feltöltenek, energiát visznek a szervezetbe. A többlet energiát a kúpban keletkező vákuum szívó hatása hozza a felszínre. A bőrön sötét karika formájában láthatjuk a kis kúp alatt. Ezzel a két ellentétes oldalt kiegyenlíti, visszaállítja a tökéletes „mérleg elvet”( yin – yang ). 

Könnyű használata lehetővé tette széles körben való elterjedését, úgy az arc, mind a testkezeléseknél. Ez nem véletlen, mert szinte azonnal ellazítanak a testünkön füstölgő kis kúpok. Nyugtató hatásuknak köszönhetően a feszültség a moxafüsttel együtt száll el. Bizalmat kelt a felhasználókban az a tény, hogy a moxák a problémák valódi okait szüntetik meg, ugyanakkor nincs mellékhatásuk. 


Néhány gyakorlati példa a kúpmoxák alkalmazására




A használatukról bővebb felvilágosítást kérjen a központtól!





1A kép:
Kúpmoxák az alkaron a csukló felett 

1B kép:
A moxák helye levétel után.




Azonnali hatás, a hetek óta kínzó csuklófájdalom alábbhagyott. A felső moxa nyomon lehet látni egy erősebb kört, ami azon a ponton volt, ahol a fájdalom nagy erejű volt. A kezelés közben erős görcsöket érzett a vendég – 4 sz. moxa 


2A kép:
Kúpmoxázás a hason a köldök környékén 

2B kép:
A moxák helye levétel után.




Has kezelés, túl erősen görcsös vagy menses kimaradásnál ajánlott a köldök és az alatti pont kezelése. Stresszes, feszült helyzetben jó mankó a köldök feletti részen a bordaív aljáig elosztva felhelyezni. Rendkívül gyorsan és jól megerősítheti a fogyókúra menetét. Hasi hízásnál a két terület kombinációja igazi nagyágyú a zsírpárnák ellen. Lassú anyagcserénél beindíthatja a máj, epe zsírbontó mechanizmusát, segíti a kiválasztást. Fáradtság, kimerültség esetén lépre helyezett moxa kúpocska erővel tölti fel a testet és a lelket – 3 sz. moxa 


3A kép:
Kúpmoxázás a talpon 

3B kép:
A moxák helye levétel után.




A talpon levő fő pontok kezelése. A solár plexus és a vese pontok feltöltése egy lehetőség a sok közül, amivel a félénkség, bizonytalanság, a helytelen, és a pánik gondolatok ellen hatékonyan lehet védekezni - 5 sz. moxa 


4A kép:
Kúpmoxák sora a gerinccsigolyák felett végig 

4B kép:
A moxák helye levétel után.




Az összes szervünk lenyomata megtalálható a gerincoszlop felett, a csigolyák mentén. Általános feltöltés az energia kapuk felett. A test egésze, és a különálló szervek kezelésére egyaránt használható ez a terület – 2 sz. moxa 


Speciális kezelések





1. Arc típusú moxa




A TKO szerint az alábbi tünetek esetében javasolt az alkalmazása: 

Máj- és pigmentfoltok, tág pórusok, szem körüli ráncok, álmatlanság, fejfájás, fülzúgás, szél okozta könnyezés …..










2. Test típusú moxa




A TKO szerint az alábbi tünetek esetében javasolt az alkalmazása: 

Krónikus gyomorhurut, hasfájás, bágyadtság, megfázási hajlam, hasi elhízás, alacsony szexuális teljesítőképesség …….










3. Köldök típusú moxa




A TKO szerint az alábbi tünetek esetében javasolt az alkalmazása: 

Has tájéki fájdalom, felfúvódás, rendellenes és rendszertelen menstruáció, hidegrázás, petefészek problémák, női bajok (rendellenes folyás, vizelési inger), klimaxos tünetek, általános öregedés...









4. Kéz -kar típusú moxa




A TKO szerint az alábbi tünetek esetében javasolt az alkalmazása: 

Szívfájdalom, mentális zavar, rendszertelen menstruáció, puffadás, torokfájás, lumbágó, hátfájás, láz, hidegrázás, túlzott izzadás, zsibbadt kezek és lábak…….









5. Láb típusú moxa




A TKO szerint az alábbi tünetek esetében javasolt az alkalmazása: 

A mellkasi nyomás, hasfájás, telt - felfúvódott érzés, ágyéktáji fájdalom, hátfájás, homályos látás és agyi tompultság, álmatlanság, rendellenes menstruáció, női bajok (folyás), impotencia…….